Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

'Εχασες ο,τι ήτανε στην οθόνη σου επειδή το windows update "rebootare" όταν έλειψες?ΟΧΙ ΠΙΑ!

Δεν λέω είναι σημαντικές.. αλλά όχι και έτσι!'Οχι και να παίρνει πρωτοβουλίες ο υπολογιστής !!!Ο λόγος για τα περίφημα windows updates και εκείνο το ενοχλητικό μηνυματάκι που πετάγεται ξαφνικά μπροστά σου και σου έχει 2 επιλογές: restart now ή postpone!
                                                           
Eίναι και ευγενικό δε λέω σου δίνει και κάποιο χρόνο(μέχρι 4 ώρες) να αναβάλλεις την επανεκκίνηση για αργότερα!Πόσο ενοχλητικό μπορεί να γίνει κάποιες φορές!Εγώ ας πούμε ούτε μία φορά δεν έχω πατήσει restart now!(εσείς το κάνετε?αμφιβάλλω...).
Είμαι σίγουρη πως έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς να αφήσουμε το pc ανοιχτό με χιλιάδες παράθυρα ανοιχτά και προγράμματα να τρέχουν, ταινίες να κατεβαίνουν και γυρνώντας πίσω σε αυτό να μην βρίσκουμε τίποτα επειδή το windows update αποφάσισε να κάνει reboot!

Δούλευα χτές για μία εργασία στα windows,είχα προγράμματα ανοιχτά,τον firefox και πολλά έγγραφα,μου πετάγεται σε κάποια φάση το παράθυρο του windows update και επιλέγω επανεκκίνηση για αργότερα..(πώς γίνεται να εμφανίζονται πάντα όταν είσαι τόσο απασχολημένος...??).Με τόση δουλειά πείνασα.Σκέφτομαι θα βγω να πάρω λίγο αέρα να ξελαμπικάρω,να φάω και κάτι!Βάζω να κατεβαίνουν και τα τελευταία επεισόδια απο τις σειρές που παρακολουθώ και φεύγω.Γυρνώντας βλέπω τον υπολογιστή μου στα linux!Ξενέρωσα..Είχε κάνει επανεκκίνηση μόνο του και είχε μπεί στα Linux..!Πάνε όλα!

1η σκέψη:!f@@@!
2η σκέψη:τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό!
3η σκέψη:πώς?--->google!

Σκέφτομαι λίγο και πληκτρολογώ την φράση "how to stop automatic reboot windows 7"  Μπαίνω στο τέταρτο αποτέλεσμα με τίτλο "how to disable Automatic reboot in windows 7 after updates installation".Ακριβώς αυτό που έψαχνα(άμα έχεις στόχο...όλα είναι παιχνιδάκι..)!!

Τα βήματα είναι τα εξής:
  • Στο search box του μενού έναρξης γράφω local security policy και ανοίγει το αντίστοιχο παράθυρο.

  • Ανοίγω το run command(win + R key) πληκτρολογώ gpedit.msc και πατώ οκ.


  • Στο  local group policy editor πάω Local Computer Policy-> Computer Configuration-> Administrative Templates-> Windows Components-> Windows Update.
  • Διπλοκλικάρω την επιλογή “No auto restart with logged on users for scheduled automatic updates installation”.

  • Επιλέγω enable και πατώ apply.


  • Αυτό ήτανε!
Το βρήκα και το διόρθωσα αρκετά γρήγορα!(το πάθημα μάθημα δεν λένε...?!).

Από την προηγούμενη αναρτησή μου(βλ. εδώ) είχα μάθει πως για να έχω περισσότερες πιθανότητες να βρώ αμέσως αυτό που ψάχνω πρέπει να είμαι πολύ συγκεκριμένη στην φράση που πληκτρολογώ.

Σε ένα βαθμό τα κατάφερα,αν κρίνω από το γεγονός ότι με την πρώτη αναζήτηση πέτυχα αυτό που έψαχνα!Εκείνη την στιγμή ένιωσα κάπως έτσι...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ->

Δεν υπάρχουν σχόλια: