Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Windows 7 taskbar: Kάνε pin ο,τι θέλεις,όχι μόνο προγράμματα!

Η δυνατότητα που σου δίνουν τα windows 7  να "καρφιτσώσεις" προγράμματα στην taskbar είναι αναμφισβήτητα πολύ χρήσιμη!Σίγουρα φτάνεις αμέσως στον προορισμό σου!Σήμερα σκεφτόμουνα πόσο τέλειο θα ήτανε να ίσχυε το ίδιο και για φακέλους ή για αρχεία!
Πολλές φορές όταν είμαι ώρες στο pc και έχω ανοίξει πολλά παράθυρα και προγράμματα,μου έχει τύχει να κλείσω κάποιο που χρειάζομαι κατά λάθος,και μετά ξανά strart->...->...και πάει λέγοντας μέχρι να το ξαναβρώ ή πρέπει να κατεβάσω όλα τα ανοιγμένα παράθυρα αν το έχω στην επιφάνεια εργασίας...Μπορεί να ακούγεται χαζό αλλά μερικές φορές είναι αρκετά ενοχλητικό!

Έψαξα λοιπόν και βρήκα ένα προγραμματάκι με το οποίο μπορείς να καρφιτσώσεις οτιδήποτε θέλεις στο taskbar ακόμα και website!!Λέγεται taskbar items pinner και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Aφού το κατεβάσετε και το κάνετε extract πάτε στο application που έχει όνομα Windows 7 Taskbar Items Pinner πατάτε δεξί κλίκ πάνω στο εικονίδιο και διαλέγετε run as administrator.


Εμφανίζεται το παράθυρο με όνομα Windows 7 Taskbar Items Pinner στο οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουτάκι που είναι δίπλα σε όποιο Item θέλετε να καρφιτσώσετε στο taskbar σας.



Άν θέλετε να καρφιτσώσετε φάκελο ή αρχείο τότε πατήστε το κουμπί που είναι δίπλα στο path(το path είναι κάτω από τη λίστα με τα items εκεί που γράφει Add Custom Item).
Βγάζει 2 επιλογές file και folder,διαλέξτε αυτήν που θέλετε και έπειτα βρείτε τον φάκελο ή αρχείο που επιθυμείτε να καρφιτσώσετε και πατήστε ok ή open αντίστοιχα.Μπορείτε επίσης να γράψετε το url μιας σελίδας,αν θέλετε να καρφιτσώσετε μία.

Στο icon γράφουμε τα εξής:
%SystemRoot%\system32\SHELL32.dll και στο δίπλα ακριβώς πεδίο γράφουμε έναν αριθμό.
Προς το παρόν γνωρίζω οτι είναι ο αριθμός 3 για φάκελο και ο αριθμός 13 για web-shortcut!
Τέλος πατάμε Add Item!



 Θέλω να ανακαλύψω και άλλους αριθμούς.Προς το παρόν μου χρειάζονται αυτοί οι 2 κι έτσι δεν βρήκα άλλους ώστε να έχω περισσότερες επιλογές.Αρχικά νόμιζα πως θα είναι πολύ απλό αλλά τελικά θέλει ψάξιμο και χρόνο για να πειραματιστείς με αριθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: