Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Subtitles:VLC vs BS PLAYER

Υπάρχει μία σημαντική  διαφορά στην εφαρμογή των υποτίτλων σε ταινία, ανάμεσα στο πρόγραμματα VLC και στο BS PLAYER!Ελπίζω κάποιοι από εσάς να χρησιμοποιείται αυτά τα προγράμματα για να βλέπετε ταινίες ή σειρές,για να σας φανεί χρήσιμο αυτό που ανακάλυψα!

Χτές το βράδυ καθώς έβλεπα μία ταινία(the girl with the dragon tatoo!teleia!!) με το VLC οι υπότιτλοι μου φαινότανέ πολύ μικροί και προσπάθησα να τους μεγαλώσω.Έψαξα λοιπόν τις ρυθμίσεις και συγκεκριμένα στην διεπαφή του VLC πήγα  
  • Tools -> Preferances και στο παράθυρο που ανοίγει με τίτλο preferances διαλέγουμε από τα αριστερά το εικονίδιο subtitles & OSD.
  • Βλέπουμε δεξιά να λέει font size και εκεί επιλέγουμε "larger".Αυτό διότι η default επιλογή ήτανε η "large" ενώ οι αλλες ήτανε οι "small",και "smaller".



Ομως οι υπότιτλοι τώρα ήτανε τεράστιοι και κάλυπταν όλη την οθόνη!!Κάπως έτσι:






Αναρωτήθηκα τι παίζει με τα άλλα προγράμματα και αν υπάρχει κάποιο με ευρύτερη γκάμα επιλογών για το μέγεθος των υποτίτλων.Αμέσως σκέφτηκα το bs player και το κατέβασα!
Στην διεπαφή η διαδικασία για να επιλέξω το μέγεθος των υποτίτλων είναι:
  • Καθώς παίζει η ταινία πατώ δεξί κλίκ στην οθόνη και εμφανίζεται ένα παράθυρο με πολλές επιλογές.



  • Επιλέγουμε:
Options -> Preferances (Ctrl+P) και εμφανίζεται το παράθυρο με τίτλο BS.Player Pro preferances και αριστερά επιλέγω subtitles και μετά δεξιά primary subtitles και πατάω font.Τότε εμφανίζεται ένα παράθυρο με τίτλο font ,στο οποίο μπορείς να ρυθμίσεις τα πάντα για τους υπότιτλούς σου!Το μέγεθος,την γραμματοσειρά...!


Θα μπορούσα φυσικά αυτό να το είχα κάνει στο παρελθόν και να μην "στραβώνομαι" κάθε φορά που έβλεπα ταινία,αλλά ποτέ δεν είχα μπεί στον κόπο να το ψάξω.Αλλά σήμερα αποφάσισα ό,τι με ενοχλεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα και δεν με αφήνει να κάνω σωστά την δουλειά που θέλω με αυτό,θα το ψάχνω εκείνη την στιγμή και δεν θα το αφήνω για το μέλλον!Βασικά θα μπορούσα να ψάξω και για άλλα προγράμματα που ίσως να είχανε περισσότερες επιλογές για  υπότιτλους αλλά ανυπομονούσα να δω την ταινία και δεν το έψαξα περισσότερο...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: